Nyhed

Politikere inviteret til at se Limfjordens muslingefarme og sorte slam

Muslingeindustrien midt i Limfjorden er en langt større forureningskilde, end de fleste aner. DN havde inviteret Signe Munk, SF, til at se på forholdene omkring muslingefarmen. TVMidtVest og Skive Folkeblad deltog også i turen - samt lokalpolitikere i Skive Kommune. Det var en skræmmende oplevelse at se havbunden klistret ind i et tykt lag sort slam.

> LÆS REPORTAGE AF SKIVE FOLKEBLAD 24. AUGUST EFTER SEJLTUREN 

I dag inviterede vi beslutningstagere med ud til at se ved selvsyn, hvordan Limfjorden er udsat for forurening i kæmpestort format. 

Det blev en nyttig og god sejltur på Skive Fjord - ud til SmartFarmen anlæg 112 ved Mogenstrup, Nordsalling.

DN havde inviteret Signe Munk, SF, til at se på forholdene omkring farmen. TVMidtVest og Skive Folkeblad deltog også i turen - samt lokalpolitikere i Skive Kommune Anders Bøge, SF, og Peder Christensen, som stiller op til borgmestervalget i Skive. Andre deltagere var også en repræsentant for DN, Mors, Dansk Sejlsport og biolog Steen Ulnits, som har kritiseret København Universitets afhandling om, at muslinger renser fjorden for alger og dermed er et vidundermiddel til at fjerne næringsstoffer fra fjorden.

DNs Samrådsformænd i Vestjylland John Clausen og i Nordjylland, Thorkild Kjeldsen, havde arrangeret turen og forberedt en masse spørgsmål til politikerne.

Vi fik alle en god gennemgang af problematikken omkring muslingeindustrien, og da vi ankom til anlæg 112 blev vi modtaget af Sven Hørup, som på vej ud til os havde taget prøver af fjordbunden - med borgmesterkandidat Peder Christensen som vidne for, at prøven var taget lige udenfor SmartFarms området.

Sort bundslam og efterladt muslingefarm
Det var skræmmende som bundprøven var sort og ildelugtende, men det var også skræmmende at se, at den linemuslingefarm, som anlæg 112 er en tredje del af, bare var blevet efterladt, da den ikke var rentabel. Alt materiale fra linemuslingefarmen var forsvundet i fjorden - der er ingen pligt til oprydning, når muslingeproducenterne ophører produktionen.

Fotos : Anni OB, repræsentant for DN, Skive-Salling

SE ALLE 10 FOTOS ved at klikke videre på den lille gule pil i nederste venstre hjørne.